Wie ben ik?

Mijn naam is Debney Lubbers. Ik studeerde in 2015 af als Arbeids- en organisatiepsycholoog. Ik heb een aantal jaren gewerkt als teamleider en teamcoach. In 2020 heb ik een tweejarige opleiding tot holistisch leefstijl coach gevolgd waar vele aspecten van het leven zijn samengevallen. De mens met al zijn fysieke, emotionele en mentale ervaringen heeft me altijd geboeid en dat doet het nog steeds.

Als ik kijk naar de periode voorafgaand aan mijn eigen vastlopen vond ik mijn leven eigenlijk best lekker gaan. Ik merkte wel dat ik het best druk had op elk levensvlak, maar kon hier goed mee overweg dankzij de manieren en patronen die ik had gevonden om verschillende ballen hoog te houden. Op het moment dat ik een skiongeluk kreeg en verplicht werd om naar mijn lichaam te luisteren merkte ik dat ik dit eigenlijk weinig deed. Kort daarna ben ik vastgelopen op verschillende levensvlakken en wist ik dat het zo niet langer kon. Het skiongeluk heeft de sneeuwbal doen rollen en was de katalysator van mijn vastlopen. Na een periode van wennen en accepteren ben ik opnieuw contact gaan maken met mijn lichaam en leer ik nog dagelijks los te laten hoe ik denk dat het hoort. Ik heb gemerkt dat vertrouwen in je lichaam moed, ruimte en tijd vraagt. Iets wat we regelmatig niet gewend zijn. Wanneer je dit cadeau in ontvangst gaat nemen zal je ervaren hoeveel je er voor terug krijgt en kun je deze verbinding met jezelf omarmen.

In mijn rol als teamleider en later als teamcoach heb ik verschillende mensen om me heen zien uitvallen en terugkomen. Een gemeenschappelijke deler die ik kon waarnemen is een sterke persoonlijkheid om het goed te willen doen en te willen voldoen aan. Maar ook het regelmatig een stapje extra zetten, ongeacht hoeveel ballen hiervoor de lucht ingehouden moeten worden of wat dit voor henzelf betekent. Dit alles in combinatie met een kritische houding naar jezelf en weinig eigen grenzen voelen maakt dat je als het ware wordt geleefd en niet je eigen leven leeft.

 



"Van het hoofd naar het lijf, met al het mooie en minder mooie dat je hierin gaat tegenkomen van jezelf"


Inmiddels hoor ik steeds vaker dat mensen een bepaalde verbinding met zichzelf missen, een bepaalde onrust in zichzelf ervaren en het lastig vinden om 'echt' voor zichzelf te kiezen. Het is regelmatig het denken dat in strijd is met verschillende overtuigingen en iets wil vasthouden, maar als je het lichaam vraagt weet deze het antwoord te geven. Als psycholoog en coach onderzoek ik graag samen met jou wie jij bent (met al het mooie en minder mooie dat je ervaart) en wat voor jouw belangrijk is.  Maar ook waar nieuwe deuren geopend mogen worden, zodat jij als mens weer meer je eigen leven kan ‘leiden’ i.p.v. ‘lijden’, met voldoening en waardering van binnenuit.

Mijn thema is verbinding. Verbinding met mezelf en verbinding met elkaar. Het is voor mij belangrijk om dagelijks de verbinding met mezelf opzoeken om mijn eigen pad te blijven volgen. Dit doe ik door de natuur in te gaan of een moment in stilte te zijn. De verbinding tussen jou en mij borg ik in mijn sessies door met de waarden te werken die voor mij belangrijk zijn. Deze waarden vind je hieronder.

Ik ben (en werk) graag in de natuur. Ik merk dat dit ruimte geeft om creatiever te denken en meer te voelen. De vrije een speelse context die de natuur te bieden heeft is daarmee net even anders dan in een spreekkamer. Vanuit een nieuwsgierige, maar milde houding neem ik je mee om opnieuw in contact te komen met jezelf, zodat je vanuit deze verbinding jouw waarden kunt nastreven.



Wat vind ik belangrijk?


Toepassingen in sessies

 

Na mijn opleiding tot psycholoog heb ik me verdiept in verschillende stromingen en blijf ik me verdiepen om mijn eigen werkwijze te hanteren.

Mijn belangrijkste inspiratiebronnen tot op heden zijn:

  • Cognitieve gedragsmethodieken
  • Systemische invalshoek
  • Lichaamsgericht werken
  • Mindfulness & ACT
  • NLP

Beroepsvereninging

 

Voor mijn eigen professionele ontwikkeling heb ik me aangesloten bij een beroepsvereniging. Ik vind het belangrijk om continu te blijven leren van en met collega’s. Vanzelfsprekend houd ik me aan de beroepscodes van de beroepsorganisatie waarbij ik ben geregistreerd. Ook ben ik aangesloten bij de klachtenreglement van het NIP, hier vind je meer over in mijn algemene voorwaarden.